20 Ekim 2012 Cumartesi

LA Times: AB, Suriyeli mültecileri istemiyor


Türkiye'deki Suriyeli mülteci sayısı 100 bini aşarken AB ülkelerinin sığınma isteyen Suriyeli mültecileri reddettiğine vurgu yapılıyor

Los Angeles Times, "Bazı Avrupalı ülkeleri Suriyelileri reddederken mültecilerin çok büyük bir kısmı İran, Ürdün, Lübnan ve Türkiye'ye sel gibi akıyor" diye yazdı.

ABD'nin önemli gazetelerinden Los Angeles Times, BM Mülteci Ajansı'na dayandırdığı haberinde AB ülkelerinin Suriyeli akınını "kollarını açıp karşılamadığını" belirtti.


Bazı AB ülkelerinin sığınma isteyen Suriyeli mültecilerin yarısından fazlasını reddettiğini kaydeden gazete, örneğin Yunanistan'ın Suriyeli mültecileri destekleme konusunda yetersiz kaldığını yazdı.

Haberde, BM Mülteci Ajansı sözcüsü Adrian Edward'ın özel bir ülke ismi vermemesine rağmen Avrupa Komisyonu istatistiklerinin Macaristan ve Bulgaristan'ın Ocak-Haziran döneminde Suriyelilerin başvurularının yaklaşık yarısını kabul ettiği ifade edildi.

Gazete, "Bazı Avrupalı ülkeleri Suriyelileri reddederken mültecilerin çok büyük bir kısmı İran, Ürdün, Lübnan ve Türkiye'ye sel gibi akıyor" diyerek bu ülkelerde mülteci sayısının 340 bini aştığını buna karşın AB ve Norveç ve İsviçre gibi AB üyesi olmayan ülkelerin kabul ettikleri Suriyeli mülteci sayısının ise 17 binden az olduğunu belirtti.
(ANKA)

http://www.usasabah.com/Guncel/2012/10/18/la-times-ab-suriyeli-multecileri-istemiyor